Actualitat Notícies

Benissa aprova una ajuda de 425.000 euros per a empreses i autònoms.

Segons les bases podran ser beneficiàries les persones físiques o jurídiques legalment constituïdes. Isabel Bou: “Es tracta del major impuls econòmic de la història del municipi”. *Arturo Poquet: “Agraïsc la unitat d'acció de totes les forces polítiques de l'ajuntament”
Benissa aprova una ajuda de 425.000 euros per a empreses i autònoms.

El ple extraordinari i urgent celebrat aquest mateix matí a través de mitjans telemàtics ha servit perquè tots els grups polítics de l'Ajuntament de Benissa aproven inicialment les bases per a les ajudes econòmiques a empreses i autònoms per causes sobrevingudes per la crisi del coronavirus. Una subvenció dotada amb 425.000 euros que es finançarà amb càrrec a aplicacions pressupostàries municipals i a una subvenció de la Diputació d'Alacant.
La quantia de les ajudes es distribuiran depenent de diferents factors d'ingerència de la crisi sanitària del COVID-19. Un màxim 600 euros per a aquelles que l'activitat s'haja vist afectada pel tancament de l'establiment amb el decret de l'estat d'alarma, 450 euros per a les quals no havent-se vist afectades pel tancament, la seua facturació s'hi haja reduït en un 75% en relació amb la mitjana efectuada en el semestre natural anterior a la declaració de l'estat d'alarma o en cas de no portar d'alta els 6 mesos naturals exigits per a acreditar la reducció dels ingressos durant el període d'alta. I un màxim de 300 euros per a aquelles que en una situació idèntica al cas anterior, la seua facturació haja caigut entre el 50% i el 75%.
Els beneficiaris podran usar l'ajuda per a sufragar despeses corrents com el lloguer del local, publicitat o subministraments d'energia entre altres, i despeses de capital com a amortització de préstecs.
La regidora de comerç, Isabel Bou, s'ha mostrat molt satisfeta en el ple i ha agraït a l'equip de Comerç AFIC-CREAMA la gran faena desenvolupada. Bou ha sentenciat dient que “es tracta del major impuls econòmic de la història de Benissa”. Per part seua, l'alcalde, Arturo Poquet ha explicat que aquest paquet d'ajudes naix de l'escolta activa del teixit empresarial del municipi. A més, Poquet, ha volgut aprofitar la seua intervenció per a agrair la unitat d'acció de totes les forces polítiques de Benissa.

Edicte Publicació BOP aprovació inicial bases

Bases ajudes aprovació inicial

Bases definitives

Sol·licitud

Declaració Minimis

Model representació

Convocatòria en BOP Alacant

Tramitaciò Sede Electrònica

Anunci proposta resolució provisional ajudes pimes

Anunci resolució definitiva concessió ajudes pimes

© 2021 - Ajuntament de Benissa - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball