Actualitat Notícies

CREAMA INFORMA DE L'AMPLIACIÓ DEL TERMINI PER A SOL·LICITAR LES AJUDES A EMPRENEDORS EAUTOP 2023
ABR 2023

Es tracta de les ajudes dirigides a emprenedors de projectes que fomenten la digi-talització o la transició ecològica.

Es tracta de les ajudes dirigides a emprenedors de projectes que fomenten la digitalització o la transició ecològica.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació LABORA, oferirà ajudes de 5.000 euros a les persones desocupades que emprenguen una activitat empresarial, una iniciativa que s'emmarca dins de l'Instrument Europeu de Recuperació (Next Generation EU) a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Ajudes (EAUTOP 2023).

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones que es constituïsquen en personal treballador autònom o per compte propi, incloent-hi els membres de societats civils i de comunitats de béns. A més, serà preceptiu desenvolupar l'activitat en un municipi despoblat de la Comunitat Valenciana o dur a terme un projecte que fomente la digitalització o la transició ecològica.

Per a poder optar a la subvenció s'ha d'adjuntar un informe sobre la viabilitat tècnica, econòmica i financera en el compliment dels objectius del Mecanisme de Transformació i resiliència per part de qualsevol de les entitats, públiques o privades, incloses en el Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana. Informem que Creama forma part del Mapa d'Entitats.

En la pàgina web de LABORA, estarà disponible la informació sobre la convocatòria i s'habilitarà l'accés en la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

Termini de presentació s'ha ampliat fins al 30 de juny de 2023.

REQUISITS

1. Haver iniciat l'activitat autònoma a partir de l'1 de gener de 2023 i fins al 30 de juny de 2023.

2. Mantindre la inscripció en LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació fins a l'inici de l'activitat.

3. Figurar d'alta en el Cens d'Obligats Tributaris i en el RETA amb caràcter previ a la presentació de la sol·licitud.

4. Complir almenys una de les següents condicions:

  • Desenvolupar l'activitat en algun dels municipis destinataris en 2021 del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana, relacionats en l'annex.
  • Desenvolupar una activitat que contribuïsca a la transició ecològica o a la transformació digital, la qual cosa requerirà informe de qualsevol de les entitats, públiques o privades, incloses en el Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana.

Aquesta ajuda forma part del Mecanisme de Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus, la finalitat dels quals és donar suport a la inversió i les reformes en els estats membres per a aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que permetrà una sèrie de reformes basades en la justícia social tant en l'àmbit nacional com en co-governança amb les comunitats autònomes amb competències transferides.

El pla contempla quatre eixos: La transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere; i aquests eixos orienten les deu polítiques de palanca destinades a determinar l'evolució futura del nostre país.

En concret, aquesta actuació se situa en la Inversió 4 'Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat - emprenedoria i microempreses', i té per finalitat fomentar projectes d'emprenedoria que contribuïsquen a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavorisquen l'economia verda i digital.

Les persones interessades en aquestes ajudes poden obtindre tota la informació en CREAMA Benissa al telèfon 975732100 o al correu electrònic adl-benissa@creama.org .

Level AA conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Ajuntament de Benissa - Conselleria d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme